Belföld

90 km/órásnál erősebb szélviharok miatt narancssárga riasztást adtak ki

Varga György / MTI
Varga György / MTI
A 70 km/órásnál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes károkat okozhat.

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megye néhány járására. Az érintett területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/órát. (A térkép folyamatosan frissül.)

 

A katasztrófavédelem szerint a 70 km/órásnál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes károkat okozhat.

Zivatarveszély miatt is érvényben van riasztás, elsőfokú.

Azt írták, több hullámban hullhat csapadék: eső, zápor mellett előbb a Dél-Dunántúlon, a középső megyékben, később a délkeleti tájakon is előfordulhat zivatar. A déli szelet Békés és Csongrád-Csanád megyében kora délutánig viharos (60-75 km/órás), néhol erősen viharos, 90 km/óra feletti lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. Az ország délkeleti kétharmadán az éjfélig lehulló csapadék mennyisége a 20 millimétert akár nagy területen is meghaladhatja.

Pénteken reggelre a szélcsendes vidékeken (nagy területen főleg az Északi-középhegység térségében, esetleg a Dráva-völgyében) köd képződik, amely napközben helyenként makacsul tarthatja magát. A péntek éjfélig lehulló csapadék mennyisége a délkeleti, keleti határvidéken 15-20 milliméter körül alakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik