Belföld

Meghalt a kórházban a másik kerékpáros is, akit a szlovák terepjárós bedrogozva ütött el

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Meghalt az a másik elgázolt kerékpáros is, akit a bedrogozott szlovák terepjárós ütött el – írja a Telex. A gázolás október elején történt: egy szlovák terepjárós október 4-én hajnalban először Jánossomorján, nem sokkal később pedig Mosonmagyaróváron is kerékpárost gázolt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott mindkét helyszínről. A Jánossomorján elütött 20 éves nő a helyszínen meghalt.

A Mosonmagyaróváron elgázolt 49 éves kerékpárost életveszélyes sérülésekkel a győri kórházba vitték, ahol két hétig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe.

Kapcsolódó
Bedrogozva vezetett a szlovák terepjárós, aki két kerékpárost gázolt el és hagyott cserben Mosonmagyaróvárnál
Segítségnyújtás nélkül hajtott el. Az egyik áldozat életét vesztette.

A gyorsteszt négyféle drogot mutatott ki a Mosonmagyaróváron lakossági bejelentés segítségével elfogott sofőr szervezetében – írja a Telex. A 35 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A lap azt írja, korábban külföldön háromszor volt már büntetve a gázoló, legutóbb 2021. szeptember 29-én szabadult Szlovákiában.

A Győri Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy a szlovák férfi letartóztatását 2022. február 6-ig hosszabbítsák meg. A bűncselekmények kapcsán a megalapozott gyanú minősítése jelenleg kétrendbeli halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának és kétrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége. Igazságügyi orvosszakértői vélemény hiányában még nem értékelték az esetleges kábítószertől bódult állapotot, ez az orvosszakértői vélemény elkészülte után lehet majd – írja a Telex.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik