Belföld

35 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cége, aztán a DK színeiben nyert az előválasztáson

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program forrásaiból részesült a Trojka-Szolnok Kereskedelmi Kft. is: 35 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást ítéltek meg a cégnek szálláshely-fejlesztésre, derül ki a 444.hu cikkéből.

A szóban forgó cég többségi tulajdonosa Sziráki Pál, aki az előválasztáson a DK színeiben nyert Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókörzetében. Sziráki mögé nemcsak a DK, hanem a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt.

„A 35 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem pályázati pénz – az MTÜ-nél idén olyan nincs –, hanem úgynevezett egyedi döntés alapján kiosztott támogatás. Tehát Sziráki Pál cégének egyedileg kellett kérelmeznie a támogatást, az MTÜ pedig ismeretlen kritériumok alapján odaítélte neki a 35 millió forintot.”

A 35 milliós szálláshely-fejlesztésre szoruló Trojka Hotel és Panzió háromcsillagos, és 200 méterre található a szolnoki termálfürdőtől, írja a portál. A céget megtépázta a koronavírus-járvány, a 2019-es 41 millió forintos bevételük és közel 5 milliós profitjuk tavaly 20,4 millió foritos bevételre redukálódott és az eredményük 6,5 millió forintos veszteségbe fordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik