Belföld

A Párbeszéd és az LMP lehetővé tenné a vári önkormányzati lakások megvásárlását a régi bérlőknek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Párbeszéd és az LMP olyan törvénymódosító javaslatot dolgozott ki, amely az 1993-95 óta a Várnegyedben önkormányzati lakást bérlőknek lehetővé tenné az ingatlanvásárlást – jelentették be az ellenzéki pártok politikusai szerdán.

Váradiné Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere emlékeztetett: a legutóbbi önkormányzati választáson azt vállalták, hogy méltányos helyzetet teremtenek azoknak az önkormányzati bérlőknek, akik a rendszerváltás után nem vásárolhatták meg azokat a bérleményeket, amelyekben éltek. Kiemelte, hogy az akkori lakásprivatizációnak megfelelő feltételek mellett tennék lehetővé az ingatlanvásárlást azoknak, akik csaknem három évtizede bérelnek ingatlant a városrészben.

Csárdi Antal (LMP), a Várnegyed országgyűlési képviselője hangsúlyozta, indítványuk annak a méltatlan helyzetnek az orvoslására született, amely hosszú évtizedek óta sújtja az itt élőket, és megfelel az Alkotmánybíróság által támasztott kritériumoknak, továbbá figyelembe veszi az önkormányzat tulajdonosi érdekeit is

Ajánlott videó

Olvasói sztorik