Belföld koronavírus

Koronavírus: nagy tempóban nő a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen levők és a halottak száma is

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Az elmúlt 24 órában 2595 új fertőzöttet igazoltak – derül ki a hivatalos tájékoztatásból.

Az elvégzett tesztek száma a 13 ezret sem érte el, a pozitívak aránya tehát 20 százalékos, ez nagyon magasnak számít, a negyedik hullám eddigi legmagasabb aránya.

A járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 74 beteg, így az elhunytak száma 30 994 főre emelkedett.

A tegnap elhunytak között egy 24 éves férfi volt a legfiatalabb áldozat, a hivatalos oldal szerint nem volt ismert alapbetegsége.

Egy héttel ezelőtt 36-an haltak meg, vagyis lényegében duplázódott a szám. Kedden 39 halottat jelentett a kormányzat, vagyis  ahhoz képest is drámai a romlás.

Ami különösen aggasztó még, az a kórházba kerültek és a lélegeztetett betegek nagy száma, pontosabban a növekedés üteme.

Már 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen. Mindkét mutatószámban egy hét alatt 75 százalékos a növekedés. A tegnap lejelentetthez képest is látványos a romlás, 12 százalékos növekedés egyetlen nap alatt mindkét esetben.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött, emlékeztet a közlemény. Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik.

A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Ez azt jelenti, alig nőtt az első és második oltást felvettek száma.

Előbbinél egyetlen nap alatt csupán 3640-en kapták meg a vakcinát, a második adagot pedig valamivel többen, 3972-en adatták be maguknak. A harmadik oltásukat 22 ezren vették fel tegnap.

Made with Flourish

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik