Belföld

Olyan drágák lettek az építőanyagok, hogy több lakásfelújítónak elment a kedve

Az állami támogatások hatására nagyot fejlődött idén a felújítási piac, az építőanyagok elmúlt hetekben tapasztalt áremelkedése miatt azonban némiképp megtorpant a lakásfelújítási kedv – írta a Világgazdaság.

Az építőanyagok kiskereskedelmi forgalma lassulni kezdett az idei egész éves lendülethez képest, most a vevők várják, hogy csökkenjenek az árak – tájékoztatta a lapot az újHÁZ Centrum.

Az építőanyagokat forgalmazó cég arról számolt be, hogy a hálózatához tartozó kereskedésekben a tetőfedéshez szükséges anyagok forgalma 20-30 százalékkal nőtt az idén, kelendőek voltak a kertépítéshez szükséges termékek is, különösen a térburkolatok, és 20-25 százalékkal nőtt az előregyártott kerítéselemek iránti kereslet is az első fél évben. A szigetelőanyagok forgalmában 15-20 százalékos, a szerkezetépítéshez kapcsolódó termékek körében 5-10 százalékos növekedést tapasztaltak.

A Praktiker arról számolt be a Világgazdaságnak, hogy az előző évekhez képest továbbra is növekedés tapasztalható a barkácsáruházakban és a webshopban, a növekedés üteme azonban egyértelműen lassult a harmadik negyedévben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik