Belföld koronavírus

Sok banknál már hetek óta kötelező a maszkviselés, de az oltásról még nincs döntés

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Az itt működő bankok kötelező oltást a kormányrendelet megjelenésének napján még nem írtak elő sehol, de maszkviselés egyre több helyen kötelező. Van, ahol az oltatlanok a maszkot egyáltalán nem vehetik le az épületen belül, máshol a védettség nélküliek csak távmunkában dolgozhatnak, a rendezvényeken pedig elkezdődött a tesztelés – derül ki a napi.hu körképéből, amely azt mérte fel, a pénzügyi szektor hogyan reagált a járványhelyzet újbóli látványos romlására.

A bankok, biztosítók már egy hónapja elkezdték saját maguk a szigorítást, több helyen előírták a maszkviselést.

Az OTP-nél ahol a munkakör lehetővé teszi, ott hibrid munkavégzés van, a fiókokban az ügyféltérben kötelező a maszkviselés, és azt tervezik, a jövő héttől szigorítják szabályokat a központi irodaépületekben is. Még nem döntöttek arról, hogy kötelezik-e a védőoltás felvételére a dolgozókat.

Az Ersténél is hibrid munkavégzés folyik (fele munkaidőben home office), ahol lehet. Aki oltásra megy, az plusz szabadnapot kap. A központi épületben a közösségi terekben kötelező maszkot hordani, a nagyobb létszámú eseményeknél tesztelik a résztvevőket.

A Generalinál legkorábban a jövő héten döntik el, kötelezővé teszik-e a védőoltást.

Az Unicreditnél nem kötelező az oltás, nem különböztetik meg az oltottakat és az oltatlanokat, az otthoni munkavégzés annyira megengedett, hogy az alkalmazottak 60 százaléka így dolgozik. Azokban a nyitott terekben, ahol ügyfelek is vannak, a dolgozóknak maszkot kell viselniük, a központi épületekben dolgozóknak pedig akkor, ha a munkaasztalukat elhagyják.

További részletek a portál cikkében.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik