Belföld

Már téli az időszámítás, de még kitart a szép idő

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Hétfő késő délutántól nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső.

Vasárnap hajnalban (amikor vissza kellett állítani az órákat) még voltak ködfoltok, de azok mindenütt feloszlanak. Derült, napos időre lehet számítani, estétől válhat újra több helyen párássá a levegő. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél a Győr-Szeged vonal széles sávjában sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet napközben 14-17, a hosszabb ideig párás részeken 11-13 fok között alakul. Késő estére 0 és 10 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu.

Hétfőn a ködös tájak kivételével alapvetően derült, gyengén felhős idő várható, de délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, a késő délutáni, esti óráktól kisebb eső az ország északnyugati harmadán már előfordulhat. Késő estétől intenzív csapadékzóna éri el az országot, többfelé lehet eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Kora délután általában 14 és 18 fok közötti csúcsértékekre lehet számítani, de a tartósabban ködös északkeleti területeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A köd miatt az Országos Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú, citrámsárga figyelmeztetést adott ki két megyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik