Belföld

Szijjártó Péter a Gyurcsány-kormány volt miniszterével jelentette be, hogy állami támogatásból magánkórházat építenek

A Gyurcsány-kormány volt közlekedési és gazdasági miniszterével, Kóka Jánossal kötött megállapodást Szijjártó Péterszúrta ki a Telex a miniszter Facebookra feltöltött videójából. A Doktor24 nevű magánegészségügyi szolgáltató 3 milliárd forintos újbudai beruházásához 287 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam. Kóka a Doktor24 Medicina Zrt. elnökeként fogadta a külügyminisztert és Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselőt az egészségügyi szolgáltató újbudai komplexumában.

A videó alapján kitűnően szót értett egymással a jelenlegi és volt miniszter, aki egyébként az SZDSZ elnöke is volt. Ott volt még a megállapodáson Simicskó István is.

A Doktor24 egy új, 3000 négyzetméteres klinikai központot épít, 25 rendelővel és 36 ággyal. A 3 milliárd forintos beruházáshoz az állam 287 millió forintos támogatást nyújt. Szijjártó arról beszélt az MTI beszámolója szerint, hogy a magyar egészségipar jelentősen hozzájárult a gazdaság bővüléséhez a járvány alatti nehéz időszakban is. A szektor teljesítménye tavaly 10, az idei év első felében 16 százalékkal nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik