Belföld

Simonka György azt mondja: beteg, szó sincs ivásról 

Jakab Péter / Facebook
Jakab Péter / Facebook
A fideszes képviselő tiszta vizet öntött a pohárba.

Simonka György a Blikknek tagadta az alkoholvádat. Korábban  Jakab Péter hívta fel a figyelmet rá, a fideszes képviselő milyen furcsa állapotban vett részt hétfőn a parlamenti ülésen. A Jobbik elnöke azt gyanította, hogy „erősen illuminált állapotban, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lehetett”. A Fidesz-frakció később csak annyit közölt, képviselőjük rosszul lett.

Simonka György most otthonában lábadozva azt mondta, máskor is volt már ilyen, betegsége áll a háttérben, amire gyógyszereket szed, emiatt lett rosszul. Betegsége részleteiről nem akart beszélni, csak  annyit mondott, abból is ki fog mászni. Már jobban van, orvosnál is járt, tervei szerint a következő parlamenti ülésre bemegy, ha orvosa engedi.

Szó sincs ivásról! Akik ezt állítják, azoknak csak annyit üzenek, ha tudnák, mivel küzdök, elszégyellnék magukat

– utalt vissza Jakab Péter találgatására.

A Jobbik elnöke az eset kivizsgálását kezdeményezte Kövér Lászlónál, de még semmilyen választ nem kapott a fideszes házelnöktől.

Úgy tűnik, a Simonka-jelenség neki belefér, az nem sérti a Ház tekintélyét

– mondta a Blikknek Jakab Péter, aki szerint Simonka Györgyöt gyakorlatilag csak akkor látni az Országgyűlésben, ha szavazni kell.  A lap a parlament honlapján megnézte, a fideszes képviselő 2013 óta nem szólalt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik