Belföld

Ungár Péter: Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ungár Péter interjút adott a Magyar Hangnak, ahol az előválasztás tanulságairól és az LMP ügyeiről beszélt legfőképp. Szóba került persze Márki-Zay Péter is, aki a kampányban, így nekünk adott interjúnkban is beszélt a kormányfő fiának vélt szexuális orientációjáról, és később, hogy a Fideszben mennyi meleg politikus van, ami szerinte csak a homofób kampány miatt visszatetsző.

Kapcsolódó
Márki-Zay Péter: Szájer József egymaga többet ártott a Fidesznek, mint az ellenzék 2010 óta összesen
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének sok baja van a pártokkal. Új alkotmányt akar, de olyat, amit még a Fidesz is támogat. Szerinte a kormánypárt miatta leállította a homofób kampányát, abból pedig nem enged, hogy Orbán Viktor homofóbiája és a pártjában, illetve esetleg a családjában lévő melegek viszonya közügy.

Erre mondta azt most az LMP-s Ungár Péter:

Drámaian nem értek egyet azzal, ahogy Orbán Gáspár orientációjáról beszélt. Viszont legitim arról beszélni, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek. A különbség, hogy XY fideszes politikus közhatalmat gyakorol, Orbán Gáspár pedig nem.

Hozzátette:

Nem vezetek Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról. Ám mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális.

Karácsony Gergely visszalépéséről pedig azt mondta: „maximális csalódást jelenti. Azért politikai kuriózum, amikor a második lép vissza a harmadik javára. Nem azt mondom, hogy nem lehet ilyet csinálni, de azért ez egy furcsa dolog.”

Kapcsolódó
Ungár Péter: Meleg vagyok
Az LMP parlamenti képviselője coming outolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik