Belföld

Ezek lesznek a legfontosabb október 23-i rendezvények

Fülöp Dániel/24.hu
Fülöp Dániel/24.hu
Az 1956-os forradalom miatt lesznek megemlékezések idén is, persze jócskán átpolitizáltan.

A nemzeti ünnepnapon három nagy rendezvény lesz, egyet a kormánypárti CÖF-CÖKA, egyet a Kutyapárt, egyet az összellenzék szervez.

CÖF

A Civil Összefogás Fórum délután kettőre szervezte meg a Műegyetem rakpartra a következő Békemenetet, mint a nevéből is kiderül, innen tovább haladnak. A Műegyetem rakpart – Szent Gellért tér – Szabadság híd – Fővám tér – Kálvin tér – Múzeum körút – Astoria mentén halad az útvonal, hogy aztán a cél az Erzsébet tér legyen, ahol várhatóan fél négykor beszédet mond a miniszterelnök, Orbán Viktor.

A CÖF-CÖKA honlapján arról ír, hogy 1956-ra és 2006-ra emlékeznek, valamint a baloldalnak és Brüsszelnek üzennek.

Kutyapárt

A másik Békemenetet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendezi, a tervek szerint délben indulnak az Oktogontól, hogy háromra a Moszkva/Széll Kálmán térre érkezzenek. Ők 12 követeléssel indulnak útnak, az esemény Facebook-oldalán meg is találják ezeket.

Összellenzék

A harmadik nagyrendezvényt összellenzéki összefogás jellemzi, hiszen együtt szervezik az ellenzéki pártok, és mind az öt korábbi miniszterelnök-jelölt beszédet mond. Ők merőben más formát választottak a másik két eseményhez képest, nem gyalogoltatják meg a résztvevőket, hanem délután négyre az Andrássy út–Dózsa György utca sarkára várják az érdeklődőket. Talán nem meglepő, ők 56 kísértetét nem Brüsszelben, nem a baloldalban, hanem az Orbán-rendszerben látják. Az esemény részletei után szintén a Facebookon érdemes kutakodni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik