Belföld

Így reagált Dobrev Klára és Hann Endre az Elk∗rtukra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Elk∗rtuk bemutatója után az Index megkereste a politikai krimiként aposztrofált filmben megszemélyesített valós személyeket, így Szilvásy Györgyöt, Hann Endrét és Dobrev Klárát. Utóbbi kettőt sikerült elérniük.

Hann Endrét, a Medián közvélemény-kutató cég vezetőjét egészen ördögi figuraként ábrázolják a filmben, aki az alkotás szerint hamis népszerűségi eredményekkel manipulálta a közvéleményt. Az egyik legsúlyosabb állítás, hogy szerepe lett volna abban, hogy egy szándékos döntés eredményeképpen léptek fel a rendőrök 2006. október 23-án a tüntetőkkel szemben.

Hann az Indexnek azt mondta, külföldön tartózkodik, így még nem látta a filmet, ezért nem tud még véleményt mondani róla, de már hozzá is elértek a filmben szereplő állítások. Mivel még nem látta a filmet, így arra sem tudott válaszolni, tervez-e jogi vagy egyéb lépéseket tenni.

Dobrev Klárától azt nem sikerült megtudnia a portálnak, hogy látta-e már a filmet, amelyben a DK politikusát alakító színész szájából elhangzik a járulékos veszteség kifejezés az október 23-i tüntetések várható következményeiről. Dobrev Klára e-mailes válaszában csupán annyit írt:

Akár dokumentum-, akár művészfilmet csinálnak, akárhány százmillióból, a hazugság hazugság marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik