Belföld

Hadházy forradalmi túrát tett: szerinte ma ide vonulnának a felkelők

Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala
Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Ünnepi Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos azt írja: „a hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének.”

Voltam az Orbán család hatvanpusztai luxusbirtokánál, az alcsúti golfklubnál (a tulajdonos Orbán papa, a bérlő a Gázszerelő), voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett, és igen, voltam a Kunigunda utcában, az állami propagandatévé székházánál is.

Hadházy szerint vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni, de a független parlamenti képviselő szerint „ezt mindenképpen el kell kerülni”. Mint írja, a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszeríteni, ám ez az elmúlt években elmaradt. „Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás” – fogalmazott.

Hadházy a közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy „rengeteg lesz a munka: aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni.

Ha elegen leszünk, nyerhetünk. És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni

– írta a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik