Belföld

Petíciót indított a Szemlélek – elegük van a görényezésből, a bajszos szarozásból és a gumikeresztényezésből

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Petíciót indít a Szemlélek annak érdekében, hogy a romboló kijelentések helyét átvegyék az építő megszólalások. Oldalukon néhány olyan példát is felhoznak, melyek szerintük hűen mutatják, milyen mélyre süllyedt a magyarországi közbeszéd színvonala:

  • rothadt lelkű gátlástalan szemétláda, egy aljas görény – idézet Bayer Zsolttól
  • bajszos szar – ezt skandálták a CEU-párti tüntetők Áder Jánosnak
  • szerencsétlen, gumikeresztény, senkiházi – idézet Huth Gergelytől
  • egy szar ember, egy jellemtelen, köpönyegforgató senki – idézet Bencsik Andrástól
  • rémisztő képződmények – idézet Niedermüller Pétertől
  • demens vénember – idézet Bayer Zsolttól

A fenti idézetek is arra sarkallták a petíció kezdeményezőit, hogy konkrét lépéseket tegyenek a pozitív változásért, ezért arra hívnak mindenkit, hogy aki egyetért velük, csatlakozzon a felhíváshoz.

A felhívást már aláírta Gundel Takács Gábor, Kepes András, Acél Anna, Hodász András, Sáhó Eszter, Gégény István, akik közös levelükben többek között arról írnak, hogy:

Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol némelyek újabb és újabb ellenségképet, kiszolgáltatott kisebbségeket állítanak méltatlan támadások célkeresztjébe. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen felelőtlen vádaskodás feszültséget, félelmet, agressziót kelt a magyar társadalomban.

Kérjük a döntéshozókat, közéleti szereplőket, a tudományos, kulturális élet képviselőit, újságírókat, médiaszemélyiségeket és minden olyan embert, aki aktívan részt vesz a közgondolkodás formálásában, hogy saját lehetőségeivel járuljon hozzá a közbeszéd békésebbé formálásához! Emeljük fel szavunkat minél többen a romboló, kártékony, kirekesztő, emberséget nélkülöző megszólalások ellen!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik