Belföld

Bíróságon támadja meg a GVH 14 milliárdos bírságát a Bige Csoport

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

A Nitrogénművek Zrt./Bige Csoport pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a Gazdasági Versenyhivatal döntésére a 14,1 milliárd forintos büntetésről. Mint írták: „a határozat 250 oldal terjedelmű, ezért annak értékelése még folyamatban van. Az viszont már most is elmondható, hogy a döntés érdemével nem értünk egyet”.

A Nitrogénművek Zrt./Bige Csoport ellen 6 éve folyamatban lévő GVH-eljárások során már többször kifejtettük részletes érveinket, kifogásainkat, ellenbizonyítékainkat, például az eljárást a bírság elkerülése érdekében kezdeményező és a hatóságot segítő KITE Zrt. nyilatkozataival, valamint számos hivatkozott irattal szemben

– jelezték. A közleményben hozzátették, hogy korábban azt is bemutatták, hogy semmilyen hatásvizsgálat nem készült, amely a piaci folyamatokat feltárta és érdemben értékelte volna objektíven és gazdasági alapon.

A GVH határozatának tartalmát ezért alaposan elemeznünk kell, de azt mindenképpen megtámadjuk bíróság előtt. A végzés időzítése, amikor a jelenlegei európai energiakrízisnek legjobban kitett iparágat ilyen mértékű, eddig Magyarországon nem látott bírsággal sújtanak, számos kérdést felvet bennünk

– írták, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a társaság a jelenlegi politikai helyzetben a nem várt eseményekre jelentős likviditási tartalékot halmozott fel az elmúlt időszakban és mindent megtett annak érdekében, hogy ügyfeleik ellátását még a jelenlegi piaci folyamatok mellett is biztosítani tudja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik