Belföld

Ombudsmani eljárás indult a győri alpolgármester köcsögözős bejegyzése miatt

Pergel Elza Facebook oldala
Pergel Elza Facebook oldala

Eljárást indított az alapvető jogok biztosa a győri alpolgármester köcsögözős bejegyzése miatt. A biztos úgy ítélte meg: az alpolgármester homofób megjegyzései felvetik az egyenlő bánásmód sérelmét, ezért közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az önkormányzat felelősségét – írja a Háttér Társaság közleményében.

Dr. Pergel Elza, Győr Megyei Jogú Város egyik alpolgármestere 2021 júliusában az alpolgármesteri Facebook oldalán egy LMBTQI témájú film, valamint a homofób pedofiltörvényt ért kritikák kapcsán „deformált, bukást érdemlő mű, gondolat, nyilatkozat és cselekedet”-ről írt, és arról értekezett, hogy „mocsok tárolót nem talál, de köcsögöt keresetlenül sokat a közösségi oldalakon.”

Miután a hivatalos oldalán közzétett poszt eltűnt, a magán Facebook-oldalára posztolt képet egy köcsögről, amit úgy kommentált, hogy „amit most felraktam az egy szép köcsög, még a régi, rendeltetése szerinti”. Miután ez a posztja is eltűnt, egy újabb, köcsögöt ábrázoló képet posztolt – írja a 444. 

Mindenkinek joga van véleményét szabadon kifejeznie, de azt senki sem teheti úgy, hogy azzal teljes társadalmi csoportokat megbélyegezzen, megalázzon, becsületsértő kifejezésekkel illessen. Különösen káros, ha ezt egy állami tisztségviselő vagy politikus teszi, hivatalos közösségi oldalán

– kommentálta az esetet Dombos Tamás, a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatának munkatársa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik