Belföld

Bárki ingyenes jogi segítséghez juthat a jövő hét elején

A kezdeményezést a Budapesti Ügyvédi Kamara hívta életre. Nem kell mást tenni, csak regisztrálni és megadni pár alapadatot.

2019 után második alkalommal rendezik meg hétfőn a Pro Bono napot, amelynek keretében előzetes regisztráció után bárki ingyenes jogi segítséghez folyamodhat – írja közleményében a Budapesti Ügyvédi Kamara.

A szervezet tájékoztatása szerint a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében, illetve ügyvédi irodák székhelyein és online formában is van mód az ingyenes jogi segítségnyújtásban részt venni 2021. október 25-én, hétfőn 8 és 16 óra között. A kezdeményezés keretében 140 budapesti ügyvéd egy nap alatt körülbelül 800 olyan jogkereső számára tud jogi tanácsadást végezni, akinek valamely oknál fogva nem biztosított a jogi képviselete egy per során.

A társadalmi célú kezdeményezést a Budapesti Ügyvédi Kamara hívta életre a Nemzetközi Pro Bono hét apropóján 2019-ben, és a példát további területi kamarák is követték azóta. Mint írják, a pandémiás helyzet az elmúlt évben nem tette lehetővé az esemény megrendezését, de idén újult erővel állnak az ügyvédek a jogkeresők rendelkezésére.

Az eseményre a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján lehet regisztrálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik