Belföld

Táci emberölés: rosszul bánt az anyjával, megölte a házáért

police.hu
police.hu

Többszörösen minősülő emberölés miatt indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség annak a 22 éves férfinak a letartóztatását, aki pár nappal ezelőtt több késszúrással megölt egy 65 éves férfit Tácon.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az anyja és a férfi által kötött tartási szerződés alapján lakott a házban. A gyanúsított neheztelt a férfira, mivel rosszul bánt az anyjával, és tudta, hogy a férfi halálakor a ház az anyjáé lesz. A fiatal október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, majd a tulaj hívására hazament, ahol szóváltásba keveredtek.

Az elkövető többször megszúrta a férfi nyakát, vállát és a fejét, majd értesítette a segélyhívót. A kiérkező mentősök a férfi életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt. A fiatal beismerte a tettét, és hirtelen felindulással magyarázta.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye. A gyanúsított a cselekményét vele szemben más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik