Belföld

Jogerősen életfogytiglant kapott a lakótársát agyonverő balatonfűzfői gyilkos

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki agyonverte a lakótársát 2019 augusztusában Balatonfűzfőn. M. László 33 év múlva bocsátható legkorábban szabadságra feltételesen.

A tényállás szerint az elkövetéskor 48 éves elkövető és az 54 éves sértett szívességi lakáshasználóként laktak együtt Balatonfűzfőn. Rendszeresen italoztak, többször vitatkoztak. 2019. augusztus 22-én délelőtt közösen dolgoztak a ház körül, majd a sértett férfi szeszes italt vásárolt, majd miután megitta lefeküdt pihenni.

M. László időközben üzemanyagért ment a benzinkútra, majd a lakásba visszatérve felháborodott azon, hogy a sértett nem dolgozott. Ekkor ököllel és egy faléccel testszerte bántalmazta, rálépett a nyakára és a mellkasára, majd az udvaron a hátsó fészerhez húzta, mert azt a látszatot akarta kelteni, hogy a férfit a fészerben baleset érte,

M. László a rendkívüli brutalitással elkövetett, mintegy 30 percen át tartó bántalmazást követően azt a látszatot akarta kelteni, hogy a lakótársát baleset érte, ezért a hátsó fészerbe vonszolta. Ezt követően egy szomszédban dolgozó férfitól kért segítséget azzal, hogy a társa eszméletlenül fekszik. A mentősök észlelték az elhunyt bántalmazásból eredő sérüléseit, de a férfi arra hivatkozott, hogy a fészer teteje esett rá a férfira.

Az elsőfokú határozat ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. Az ítélőtábla indoklása szerint azonban az elsőfokú eljárás során helyesen állapította meg és okszerűen mérlegelte a bizonyítékokat a törvényszék, így nem fogadta el sem az ügyészi, sem a védői indítványt, és helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik