Belföld

Európai keresztény-konzervatív hálózat alakult

MTI / Soós Lajos
MTI / Soós Lajos

A kormányhoz közel álló Alapjogokért Központ kezdeményezésére európai agytröszthálózat jött létre – jelentette Szánthó Miklós, a szervezet vezetője kedden egy sajtótájékoztatón. Az MTI beszámolója szerint a nemzetközi hálózat alelnöke maga Szánthó Miklós lett. Az állami hírügynökség szerint az alelnök a sajtótájékoztatón azt mondta, azért döntöttek a nemzetközi keresztény-konzervatív hálózat létrehozása mellett, mert

egész Európában átfogó támadás alatt áll az „Isten, haza, család” gondolat.

Karolina Pawlowska, a lengyel Ordo Iuris elnevezésű szervezet igazgatója, akit a hálózat elnökévé választottak, azt mondta: tudatosítani akarják, hogy a baloldali liberális szervezetek közös narratívája, a közhiedelemmel ellentétben, nem a társadalom hangja. A lengyel szélsőjobboldali, katolikus agytröszt elsősorban abortuszellenes, válásellenes és LMBTQ-ellenes nézeteiről vált ismertté.

A nemzetközi szervezet az Alliance for the Common Good (ACG), vagyis Szövetség a Közjóért nevet viseli majd. Hogy a nemzetközi hálózatban mely európai konzervatív agytrösztök vesznek még részt, egyelőre nem derült ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik