Belföld

Eloltották a tamásipusztai szállodatüzet

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Hétfőre virradóra eloltották a tűzoltók a tamásipusztai Borostyán Med Hotel tetőszerkezetében vasárnap este keletkezett tüzet, a katasztrófavédelem közlése szerint az egységek megkezdték az utómunkálatokat. A hotel vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet, a tűzben senki sem sérült meg.

A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Papp-Kunkli Nóra az MTI-nek korábban elmondta: az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók. A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia.

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, hatvannégy tűzoltó oltotta a tüzet Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton, ahol lángolt a szálloda tetőszerkezete. Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyet a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltottak.

Vasárnap késő este közölték, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az épületet átvizsgálták, és a földszinti helyiségekből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik