Belföld

Márki-Zay Péter: Szeretném, ha lenne egy hetedik frakció

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az első feladat az előválasztás okozta sebek begyógyítása.

Szeretném, ha lenne egy frakciója azoknak, akiket a hat párt eddig kihagyott

– mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Márki-Zay Péter hétfő este.

Az interjú első nagyobb témája az volt, hogy akar-e külön frakciót Márki-Zay, aki elég egyértelműen is beszélt erről. Az alapokat a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt adhatja, de a hódmezővásárhelyi azt is mondta, hogy civileknek ott kellene lenniük a következő Parlamentben. Megjegyezte, hogy a hat párt megállapodását ő nem írta alá, igaz, irányadónak tartja.  „Szeretném, ha lenne egy hetedik frakció, ahova azok ülhetnek, akiket a hat párt nem képvisel”- ismételte meg újra.

Márki-Zay azt is mondta, hogy a hat pártból már három támogatja, és a napokban találkozik a többiekkel, köztük Gyurcsány Ferenccel is. Elismerte, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt, Gyurcsányról pedig azt mondta, „értékeltem, hogy saját személyét háttérbe tudja szorítani a közös cél érdekében.”

A kezdődő pártegyeztetésekről azt mondta:

első feladat, hogy az előválasztás okozta felszíni sebeket begyógyítsuk.

Elmondta, hogy az október 23-ai ellenzéki demonstráció a Rákóczi úton lesz, az Astoria és Blaha Lujza tér közt.

Arra a felvetésre pedig, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz ma reggel lemondásra szólította fel, mondván, hogy nem fogja tudni a polgármesteri teendőket és az országos politikai szerepvállalást összeegyeztetni, azt mondta Márki-Zay: Lázár János egyszerre volt államtitkár, frakcióvezető, polgármester és országgyűlési képviselő, ez pedig nem zavarta korábban a hódmezővásárhelyi Fideszt.

Kapcsolódó
Márki-Zay most leváltotta az ellenzéket, de a Fidesz ellen rájuk is szüksége lesz
Győzött a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztás második fordulójában. Ez hogyan történhetett? Hasonlít Márki-Zay Trumphoz mint kulturális-politikai jelenséghez? A régi ellenzék új ellenzéke ezzel sarokba szorította a DK-t? Milyen nehézség a Fidesznek a Márki-Zay hozta kiszámíthatatlanság kora?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik