Belföld

Előválasztás: Elkezdték a szavazatok számlálását, de eredményeket valószínűleg csak este közölnek

elovalasztas.hu
elovalasztas.hu

Az MSZP Villányi úti székházában vasárnap kilenc óra körül elkezdték megszámolni az előválasztás második körében beérkező szavazatokat. Veres Gábor az MSZP politikusa az Előválasztás 2021 Facebook-oldalán közzétett videóban arról is beszámolt, hogy 1800 doboznyi voksot kell átszámolniuk. Élő bejelentkezéséből az is kiderült, hogy az eredmények nyilvánosságra hozása valószínűleg nem az eredeti terveknek megfelelően történik majd. Az elképzelés ugyanis korábban még az volt, hogy az Országos Előválasztási Bizottság tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon élő videóban bejelenteni, az első bejelentést dél és egy óra közötti időszakra jósolták.

Veres Gábor vasárnap viszont már arról beszélt, hogy

körülbelül este 8-9 körül várják azt, hogy valamilyen eredményről be tudnak számolni.

Hozzátette azt is, hogy időközben nem nagyon lesz lehetőség arra, hogy részeredményeket mondjanak, legfeljebb feldolgozottsági adatokat tudnak majd közölni.

Az előválasztás utolsó napja rekordrészvételt hozott, az összesített részvétel így a második fordulóban 662.016 főre nőtt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik