Belföld

Schmidt Mária nem tudja értelmezni, hogy Karácsony nem Dobrev, hanem „egy külső meghekkelő ember” javára lépett vissza

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Schmidt Mária a Spirit Fm Harcosok Klubja műsorában fejtette ki véleményét az ellenzéki előválasztásról. Az atv.hu szemléjéből kiderül, hogy a Terror Háza főigazgatója meg van döbbenve az ellenzéken, és érthetetlenül áll az előtt, ami most történik. Azt látja, hogy az ellenzék egyrészt „az alkotmányos rend felszámolására törekszik, és legújabban az előválasztás utolsó hetében a parlamentáris demokrácia felszámolására”.

Schmidt úgy fogalmazott, hogy:

nem értem, ami történik. Az én olvasatomban ez arról szólt, hogy hat párt megállapodott egy közös programban, felosztották a választókerületeket, és a közös miniszterelnök-jelölt személyét majd kiválasztják előválasztáson. Az, hogy ez a hat párt hagyta magát meghekkelni egy olyan külső ember által, aki egyébként ebben a megállapodásban nem vett részt, nem finanszírozója ennek az egész előválasztásnak, értelmezhetetlen számomra. Amikor Karácsony Gergely úgy dönt, hogy lemond, és nem Dobrev Klárának, a másik állva maradt jelöltnek a javára teszi, aki a hat párton belül a konkurense volt, hanem ennek a külső meghekkelő embernek a javára, ezt nem tudom értelmezni.

Schmidt szerint ha valaki úgy készül miniszterelnöknek, hogy nincs mögötte parlamenti többség, az csak diktátor tud lenni. “Orbán Viktor nem azért tudja végigvinni az akaratát, mert miniszterelnök, hanem azért, mert stabil parlamenti többsége mögötte” – tette hozzá.

Schmidt úgy látja, hogy Karácsony Gergely ámokfutást mutatott be az elmúlt hetekben, az elmúlt két év politikusi teljesítményéről nem is beszélve. Majd kijelentette, hogy:

A parlamentáris demokrácia meggyengítésének szándékáért a felelősséget Karácsony Gergely nyakába teszem.

Az atv.hu cikkéből kiderül, hogy Scmidt az interjú során aggodalmát fejezte ki a DK kampányában résztvevő emberek miatt:

Gondoljunk bele az emberi oldalába, valaki beleteszi a szívét-lelkét a DK kampányába, rengeteget dolgozik benne. Hogy fog ő amellett kampányolni ezt követően, aki végig gyalázta őket? Mit fognak csinálni azok, aki Karácsonyban hittek?

Márki-Zay Péterrel kapcsolatban azt mondta, hogy számára egy fekete lyuk, nem tudja honnan jön, mi a programja, miből van pénze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik