Belföld

„Nem is értem, honnan találta ki ezt az egészet” – reagált a zsarolási vádakra a DK tatabányai alpolgármestere

Lusztig Péter Alpolgármester Tatabánya Facebook oldala
Lusztig Péter Alpolgármester Tatabánya Facebook oldala

Popovics Judit hazudik, mikor azt állítja, a Demokratikus Koalíció akadályozta meg, hogy elinduljon az előválasztáson

– erről ír közleményében a DK, miután a Mindenki Magyarországa Mozgalom visszalépett képviselőjelöltje​ azt állította, megzsarolta őt a DK. Elmondása szerint nyáron Tatabánya DK-s alpolgármestere Lusztig Péter kávézni hívta, ahol megkérte, „ne zavarogjon civilként”, függetlenként a választáson, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. Hozzátette, azt az ígéretet kapta kávézás közben, hogy ha ebbe belemegy, vagyis kiszáll a versenyből, akkor „bárhol államtitkári állást kap majd”. Később arról beszélt, hogy miután ő ezt az ajánlatot nem fogadta el, fenyegetéseket is kapott: állítja, először azzal fenyegették, hogy a macskáját húzzák fel a kerítésre, majd az idős szülei és a gyerekei is szóba kerültek.

A 444 cikke szerint Tatabánya DK-s alpolgármestere becsületsértés miatt pert indít. Lusztig a lapnak azt mondta, hogy

nem is értem, honnan találta ki ezt az egészet.

Úgy emlékszik, áprilisban találkoztak utoljára egy tatai ellenzéki képviselő temetésén. A Popovics által említett fenyegetésekre reagálva azt mondta:

ezen csak nevetni tudok. Nem üzengettem neki, megvan a száma, ha akarok valamit, felhívom. Miért üzengetnék? Nem is stílusom. Akik engem ismernek, tudják, hogy soha ilyet nem tettem, nem vagyok fenyegetőzős típus.

A DK szerint sem mond igazat Popovics Judit, közleményükben ezt írják:

Az Országos Előválasztási Bizottság egyhangú szavazással, 6-ból 6 igen szavazattal döntött úgy, hogy nem veszi nyilvántartásba Popovics Juditot jelöltként, mert nem teljesítette a szükséges feltételeket. Vagyis mind a hat párt, köztük az azóta már Márki-Zay Pétert támogató Momentum is így szavazott.

A Demokratikus Koalíció szeretné továbbra is felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nem érdemes hazugságokat állítani, hiszen egyrészt elég hamar kiderül, ha egy állítást nem tud valaki bizonyítani, másrészt pedig így biztosan nem lehet kormányt váltani jövő tavasszal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik