Belföld

A Szabadság téren is vett egy szállodát Tiborcz István cége

Néhány nappal azután, hogy Spanyolországban megvásárolt egy hotelt, újabb szálloda megszerzéséről adott hírt a BDPST Group.

Tiborcz István ingatlan-befektető cége most egy olyan Budapest belvárosában, a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás szállodát szerzett meg, amelyet korábban a spanyol hátterű Iberostar üzemeltetett.

A Portfolio.hu szerint a BDPST célja, hogy 2022-ben megújult belsővel és újragondolt koncepcióval nyissa újra a hotelt. A butikhotelt a társaság szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. fogja üzemeltetni.

A BDPST Group igen gyors ütemben bővíti érdekeltségi körét a hazai szállodapiacon: nyáron megvásárolták a Dorottya utcában található, 2018-ban épült, 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű D8 hotelt. A cég első belvárosi egysége, az Andrássy út 116. szám alatt található Alice Hotel 2020 őszén nyílt meg. A cégcsoportnak van egy negyedik fővárosi hotelfejlesztése is: a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, valamint a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szálloda jön majd létre.

Orbán Viktor miniszterelnök lánya és veje, Orbán Ráhel és Tiborcz István szeptember 24-én jelentette be, hogy a családostul a spanyolországi Marbellába költözik. A hivatalos magyarázat szerint a Tiborcz érdekeltségébe tartozó cég megvett egy murciai szállodát, és további terjeszkedésre készül az Ibériai-félszigeten. A BDPST Los Alcázaresben egy 84 szobás szállodát vásárolt meg 9,3 millió euróért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik