Belföld

Robbanás történt egy nyírbátori cég telephelyén, hárman meghaltak

Robbanás rázta meg szerdán napközben Nyírbátort, írja a szon.hu.

A lap úgy tudja, a Bátortrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelyén, egy tartály tetején munkások hegesztési munkát végeztek, amikor a szerencsétlenség történt.

A cikk szerint az égési sérülteket eredetileg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának égési centrumába szállították volna, de mindhárom sebesült a helyszínen elhunyt.

Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa közölte, a nyíregyházi mentésirányítás két helikoptert és négy mentőegységet riasztott a nyírbátori helyszínre.

Az üzemben a robbanás következtében három férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni

– közölte.

Dudás Szilvia, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, a baleset helyszínére hét gépjárművel huszonöt tűzoltó érkezett; ők emelték ki az áldozatokat a romok alól.

A szon.hu információi szerint a robbanás idején egy külső vállalkozás munkacsoportja takarítási-karbantartási munkálatokat végzett a biogázüzemben. Egy nem működő fermentor takarítása közben valószínűleg szikra keletkezett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant – olvasható az oldalon.

Lakossági kitelepítésre, polgári mentésre az esettel kapcsolatban nem volt szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik