Mohos Márton / 24.hu
Belföld

A DK bekeményített, „hazugsággyűjteményt” szedett össze Márki-Zay Pétertől

Szerdán, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter élő tévés vitája előtt néhány órával tovább fokozódott az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között a már eddig is erős feszültség. Korábban Márki-Zay használta a másik félre a hazug jelzőt, most a DK is visszavágott.

Gyurcsány Ferenc pártja szerda kora délután közleményt adott ki azzal, hogy „összevárták az elmúlt napok Márki-Zay Péter által mondott hazugságait”. Az írás válaszokat is közöl a rivális különböző fórumokon elmondott állításaira. A DK szerint az összefoglaló azt mutatja, hogy „Márki-Zaynak minden napra jut egy hazug mondata, pedig hazugsággal nem lehet kormányt váltani, és nem is fogjuk eltűrni a valótlan állításokat”.

Ime a DK közleménye:

  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy minden egyes kutatás azt mutatja: Dobrev Klárával nem lehet nyerni. Ezzel szemben a valóság az, hogy a friss Závecz-kutatás szerint Dobrev Klárának nagyobb esélye van legyőzni Orbán Viktort, mint Márki-Zay Péternek.
  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy a DK zsarolással kényszeríti az ellenzéki politikusokat Dobrev Klára támogatására. Ezzel szemben a valóság, hogy Márki-Zay Péter egyetlen példát sem tud erre mondani, Trump módra csak a hazugsága is változik, azaz először kettő ilyen esetről beszélt, aztán már négyről, de egyet sem nevezett meg.
  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy már DK-s alapszervezet is támogatja őt. Ezzel szemben a valóság, hogy nincs ilyen szervezet, Márki-Zay Péter sem tudott ilyet mondani, sőt az ATV-ben bele is keveredett a saját hazugságába.
  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy ő nem hazaárulózott. Ezzel szemben a valóság az, hogy azt mondta, azok, akik először Karácsony Gergelyt, majd most Dobrev Klárát támogatják, azok “elárulják a hazát”. Ami ugye pontosan ugyanaz. Senki nem veheti komolyan, hogy aki elárulja a hazát, az nem hazaárulót jelent.
  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy a Fidesz Dobrev Klárára való szavazásra mozgósít. Ezzel szemben a valóság, hogy egyetlen ilyen példát sem tudott mondani Márki-Zay Péter, egyetlen ilyen ügy nem merült fel az elmúlt hetekben.
  • Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy részt vehessen Márki-Zay Péter az ellenzéki hatpárti szövetségben. Ezzel szemben a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvánosan, jegyzőkönyvvel bizonyította, hogy ebből egy szó sem igaz.

Ajánlott videó