Belföld

Készül a karácsonyi rohamra a Tesco, 500 új áruházi dolgozót vesznek fel

MTI / Krizsán Csaba
MTI / Krizsán Csaba

Október elején toborzókampányt indított a Tesco a megnövekedett forgalom és a karácsony előtti időszakban még tovább fokozódó kereslet megfelelő kiszolgálására – írta közleményében az áruházlánc. Közölték, a vállalat 500 áruházi dolgozót tervez felvenni a bolti és online területek ellátására.

Szigeti Barbara, a Tesco-Globál Zrt. HR-vezetője elmondta, hogy a Tesco pénztáros, áruházi munkatárs, bolti eladó, valamint az online vásárlást segítő áru-összekészítő és kiszállítási asszisztens pozíciókra várja az érdeklődők jelentkezését karrierportálján keresztül, nem csak szezonális jelleggel. Úgy fogalmazott:

Folyamatosan alkalmazkodnunk kell az éppen aktuális járványhelyzet miatt átalakuló munkaerőpiachoz, és azt látjuk, hogy a jelenléti oktatás elindulásával párhuzamosan csökkent a diákmunkaerő elérhetősége. A toborzási kampányunk kiemelt célja, hogy már jóval a karácsonyi csúcsidőszak előtt pótoljuk a kiesett munkaerőt azokban az áruházakban, ahol jelenleg nem teljes létszámmal üzemelünk, és hosszú távú karrierlehetőséget kínáljunk új kollégáinknak

– tette hozzá.

A közleményben szerepel a döntés háttere is. Mint írták, a KSH adatai szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben az élelmiszer-jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2021 júliusában 5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest1, miközben a kereskedelemben foglalkoztatottak száma a 2021. május-júliusi időszakban 22 500 fővel volt kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik