Belföld

Megduplázná a családi pótlékot a Jobbik

Bővítené és igazságosabbá tenné a családtámogatások rendszerét a Jobbik – jelentette be hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Arról beszélt: akár közvetlen juttatásként is odaadnák az érintetteknek a családi adókedvezmény keretösszegének azon egyharmadát, amit most alacsony keresetük miatt nem tudnak igénybe venni a jogosultak.

A Jobbik megduplázná a családi pótlék több mint egy évtizede változatlan összegét, a pénzt pedig olyan családi kártyán keresztül folyósítanák, amellyel csak alapvető élelmiszereket és a gyermekneveléshez szükséges cikkeket lehet vásárolni.

Z. Kárpát Dániel elképzeléseik között említette, hogy a jelenlegi 27-ről öt százalékra mérsékelnék a gyermekneveléshez szükséges cikkek általános forgalmi adóját, ügyelve arra, hogy ez érdemi árcsökkenést jelentsen.

Jelezte: pártja lehetővé tenné a szülőtámogatási járadékon keresztül, hogy ki-ki az általa befizetett szja egytizedét a szüleinek juttathassa, “ezzel is támogatva azokat, akiknek az életét köszönheti”, megerősítve a generációk közötti kapcsolatot.

Beszélt arról is, hogy a Jobbik korábban már bemutatott gazdasági, szociális tárgyú javaslataival – köztük az állami bérlakásprogrammal – és a most ismertetett felvetésekkel „a szülőföldön való boldogulás minden család számára kézzelfogható közelségbe kerülhet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik