Belföld

Gyurcsány Ferenc Márki-Zayék gyurcsányozásáról: Nincs ez rendben

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Dolog van. Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek – így vezeti fel legújabb Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, aki szerint

az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev.

Azt már megszokta, írja, hogy „tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány”.
De az szerinte nincsen rendben, hogy már az ellenzék is gyurcsányozik:

Nem az önbecsülésünk miatt. Hanem a becsület miatt. Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját. Ne engedjétek. Nem én miattam. Nem a DK miatt. Magunk miatt, mindőnk miatt, hazánk miatt.
Jobb ezt most megállítani. Menjetek el szavazni, és szavazzatok Dobrev Klárára, a tisztességre!

Márki-Zay már többször beszélt arról, hogy saját magát tartja az ellenzéki szavazók egyetlen reményének Orbán Viktor rendszerének legyőzéséhez, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelölt megválasztása viszont a rendszer továbbélését jelentené. Egész pontosan azt mondta: aki Dobrev Klárára szavaz, az Orbán Viktorra szavaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik