Belföld

Videón, ahogy leütnek egy budapesti rendőrt a kihallgatás után

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt folytat nyomozást egy 35 éves férfival szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint rongálás gyanúja miatt állítottak elő egy férfit az egyik kerületi kapitányságra. Kihallgatták, majd megszüntették a fogvatartását, ezért az előállító helyiségből az épület kijáratához akarták kísérni. A megalapozott gyanú szerint a férfi megvárta, amíg a rendőr elindult előtte a folyosón, majd hirtelen jobb kezét ökölbe szorítva hátulról fejbe ütötte a rendőrt, aki az ütéstől a földre esett.

A rendőr az elsődleges orvosi adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az ütés rendkívül nagy erejére, a támadott testtájékra és a sértett kiszolgáltatott testhelyzetére, a cselekmény alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, majd indítványozta letartóztatását, amelyet a nyomozási bíró egy hónapra elrendelt. A férfi büntetett előéletű, legutóbb csoportosan elkövetett rablás miatt ítélték nem jogerősen börtönre. A nyomozó ügyészség arra tett indítványt, hogy hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik