Belföld

Készüljön hidegre: fagypont körül lesz jövő héten többször is

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Többször, többfelé is fagypont körül alakulnak a minimumok a jövő héten. A maximumok is jellemzően 10-15 Celsius-fok körül várhatók. Változékony lesz az idő: napsütésre és esőre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti harmadban szakadozottabb lehet a felhőzet, ugyanakkor ott is legfeljebb rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, ugyanakkor a kevésbé felhős északkeleti határnál 0, akár mínusz 1 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti határnál 16, 17 fok is lehet, míg a felhős, csapadékos délnyugati részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.
  • Kedden a minimumhőmérséklet 1 és 9, a maximumhőmérséklet 10 és 15 fok között várható.
  • Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon mínusz 1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.
  • Csütörtökön hajnalban általában 0 és plusz 5 fok között. A csúcsérték többnyire 8 és 13 fok között várható.
  • Pénteken reggel is számítani lehet ködfoltokra. A leghidegebb órákban általában 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett tájakon akár mínusz 3 fokot is mérhetnek. A nappali maximumok 9 és 14 fok között alakulnak.
  • Szombaton napos idő valószínű, de szórványosan kialakulhatnak záporok. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 9 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon fagypont körül alakul. A maximum többnyire 8 és 14 fok között várható.
  • Vasárnap általában több órára kisüthet a nap, számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik