Belföld

Dobrev Klára: Az államépítésre nekem van a legnagyobb tudásom, szakmai és politikai felkészültségem

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A DK miniszterelnök-jelöltje szerint óriási feladat lesz legyőzni Orbán Viktort.

Dobrev Klára magabiztosan nyilatkozott saját miniszterelnök-jelölti esélyeiről a Pesti Hírlapnak. A 168.hu által ismertetett interjúban a Demokratikus Koalíció politikusa arról beszélt, eleve azért indult el az ellenzéki előválasztáson, mert felkészültnek tartja magát. Döntéséhez a végső lökést a pandémia adta.

Szerinte a járvány idején megdőlt az addig széles körben elterjedt nézet, hogy

Orbán egy velejéig romlott vezető, de legalább » kormányozni tud«. A pandémia alatt vált világossá ország-világ előtt, hogy a magyar állam teljességgel szétesett, a legalapvetőbb funkcióit sem képes ellátni, az egészségügyi ellátás összeomlott.

Dobrev Klára az interjúban megismételte korábbi kritikáit Orbán Viktorról, és rendszeréről, amitől még a kormányfőnél is nehezebben lehet majd megszabadulni.   

Óriási feladat lesz legyőzni Orbánt, hiszen mint tudjuk, ő az egész államszervezetet a szolgálatába állító, a magyar polgárok zsebéből kivett milliárdokkal hazudozó, és kizárólag a gyűlöletkeltés eszközével operáló kampányt fog folytatni.

Szerinte neki van a legnagyobb esélye a NER-től megszabadítani Magyarországot, és felépíteni egy olyan intézményrendszert, amely az itt élőket szolgálja egy szűk csoport érdekei helyett. Új államot kell kiépíteni, amihez nagy felkészültség, elszántság és erő kell – tette hozzá.

Dobrev Klárának meggyőződése, hogy az államépítésre neki van a legnagyobb tudása, szakmai és politikai felkészültsége.

Az első fordulót megnyerte. Míg riválisai egymással voltak  elfoglalva, ő járta az országot, figyelt az emberekre, akiknek a gondjaira a második fordulóban már megoldásokat is ajánl. Nem koncentrál másra, csak erre. Abban bízik, hogy

ezt a választók méltányolni fogják, ahogy az első fordulóban is méltányolták.

Dobrev elárulta, ha győzne az előválasztás második fordulójában,
legelső dolga lesz a kölcsönös bizalmat újraépíteni, mert azt  elengedhetetlennek tartja az ellenzéki együttműködéshez és ahhoz, hogy vonzó és erőteljes kampányt tudjanak folytatni a parlamenti választásokon is. Lesz árnyékkormánya is, a valódi Dobrev-kabinet az első 100 nap alatt megteremtené annak jogi feltételeit, hogy a magyar államot megszabadítsa „a mindent és mindenhol uralkodó élősködőktől”, újjáépítse az államigazgatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik