Belföld

17 évet kapott a főbérlőjét tucatnyi szúrással kivégző István utcai gyilkos

BM OKF
BM OKF

Tizenhét év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint állatkínzással vádolt B. János Norbertet, aki 2019 januárjában megölte a főbérlőjét és annak kutyáját is Budapesten, az István utcában.

A férfi fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez. A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból.

Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult, és B. János Norbert a 49 éves férfit először egy késsel tucatnyi alkalommal megszúrta, majd megfojtotta, valamint megsebesítette a kutyáját.

Ezt követően az áldozata testét az ágyra fektette, majd meggyújtotta. Az égés következtében a már sérült kiskutya is elpusztult.  A férfi a gyilkosságot már a nyomozati szakban bevallotta, a kutya bántalmazását és a gyújtogatást viszont sokáig tagadta, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy elég labilis idegállapotban volt abban az időszakban, s elvesztette a fejét.

A bíróságon viszont már váddal egyezően beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról is. Azt mondta, hogy sajnálja és megbánta a történteket.  A bíróság enyhítő körülményként értékelte B. János Norbert beismerését, és azt, hogy őszinte, megbánó magatartást tanúsított, valamint azt is, hogy letartóztatását megelőzően két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodott.

Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság az elítélt büntetett előéletét, továbbá azt a körülményt, hogy cselekményének elkövetése után mind a főbérlőjét, mind pedig annak sebesült kiskutyáját felgyújtotta. Az ügyészség súlyosításért, az elkövető és védője felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik