Belföld

A rendőrök elől menekülve oszlopnak csapódott az embercsempész

police.hu
police.hu

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – ma hajnalban, fél 4 tájban az  M1-es autópályán egy osztrák rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni, derül ki a rendőrség közleményéből. A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról és az 1-es számú főúton közlekedett tovább, azonban Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott.

A 29 éves szerb gépkocsivezetőt a járőrök elfogták, mivel kiderült, hogy a járművében tíz migráns tartózkodott, akiket illegálisan akart Ausztriába szállítani, írja a rendőrség. A külföldi utasok okmányokkal nem rendelkeztek – magukat afgán állampolgárnak vallották – és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A balesetben közülük hárman megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. Társaikat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 29 éves szerb sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik