Belföld

Nem fogadta el a felfüggesztettet Gődény György, tárgyalás lesz

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Nem fogadta el a bíróság végzését a rémhírterjesztéssel vádolt Gődény György. A büntetővégzésben egy év felfüggesztettre ítélt gyógyszerész és a védője is tárgyalás tartását kérte az ügyben. A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy előkészítő ülésen folytatódik tovább az eljárás.

A vádirat szerint Gődény tavaly november 25- én „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, melyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok nem töltik be védelmi eszköz szerepüket. A vádirat szerint Gődény szándéka alkalmas volt a pandémia létének nagy nyilvánosság előtti tagadására, és az nemcsak a védekezési intézkedések céljának, eredményességének akadályozására irányult, de ez a magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására is.

A Nyíregyházi Járásbíróság szeptember közepén tárgyalás nélküli büntetővégzésében egy év börtönre ítélte a gyógyszerészt különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. Ezt a gyógyszerész és védője sem fogadta el, és tárgyalás tartását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik