Belföld

Lemondott a karlendítő jobbikos alpolgármester

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Csütörtökön tárgyalta volna az ózdi képviselőtestület Fidrus Péter Farkas Péter Barnabás alpolgármester ellen indított indítványát, miszerint az összeférhetetlenséget megállapítva szűnjön meg alpolgármesteri tisztsége, ám Janiczak Dávid ózdi polgármester Facebook-oldalán bejelentette, hogy az alpolgármester lemondott.

Mint írta, Farkas Péter Barnabás az ülés előtt benyújtotta hozzá lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette. Az alpolgármester hivatalát október 31-ig látja el.

A legfontosabb most a nyugalom megteremtése, az egység létrehozása, és a városban a politikai béke elérése, hogy képviselői eskünknek megfelelően a város érdekeit szolgálva dolgozhassunk tovább

– írta a posztban Janiczak.

A jobbikos alpolgármesterről korábban két kép is előkerült, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot mutatott be. A képek egy testvérvárosi látogatás során lengyelországi Katowice történeti múzeumánál készültek, ahol a kiállítás keretében az egyik falat zsidóellenes feliratokkal illusztrálták.

Farkas Péter Barnabás nemrég bocsánatot kért, Facebook-bejegyzésében többek közt azt írta, „őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg”.

Az előválasztáson egyébként alulmaradt a jobbikos jelölt, Farkas 2517 szavazatot szerzett, míg az MSZP-s Kiss Sándor 2734-et, így az utóbbi lesz az ellenzék közös jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik