Belföld

Márki-Zay: A számok alapján nem nekem kell visszalépni

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni

– mondta az ATV Startban Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje arról, hogy a Medián friss mérése szerint 33 százalékon áll, szemben Karácsony Gergely 24 százalékával. A közvélemény-kutató mérése szerint Dobrev Klára áll az élen 37 százalékkal.

Kapcsolódó
A Medián szerint fordult a kocka: Dobrev továbbra is vezet, de Márki-Zay feljött, és nagyon megelőzte Karácsonyt
Az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelöltek támogatottsága egy hét alatt nagyot változott.

Márki-Zay Péter szerint mindenképpen meghatározó a Medián mérése, hangsúlyozta, hogy nem ők rendelték ezeket a kutatásokat. A közvélemény-kutatások alapján Dobrev Klára után nagyon erős második a kutatásban. Szerinte a Medián mérésének mindannyiuk számára mérvadónak kell lennie. Azt is elárulta, hogy saját mérésük is lesz, ezek közül az egyik cég, ami nekik mér, az a Závecz. Biztos, hogy ezeket a számokat figyelembe véve kell eldönteni, hogy kinek kell visszalépni.

Elárulta, hogy szerdán is tárgyalni fognak, de csütörtökig dönteni kell.

A kutatások alapján kijelentette, hogy a jelenlegi jelöltek közül ő a legesélyesebb Orbán Viktorral szemben.

Szerinte kizárólag ő rendelkezik kellő tartalékkal, mivel a másik két jelölt csak a kormányváltók harmadát tudja megszólítani, őhozzá naponta mennek kiábrándult fideszesek.

Már most megindult a Fidesz eróziója, ha látnak egy hiteles, vidéken is sikeres jelöltet, akkor át fognak állni

– mondta Hódmezővásárhely polgármestere. Arra a kritikára, hogy nemzetközi kapcsolatai nincsenek annyira, azt mondta, hogy fog találkozni a magyarországi nagykövetekkel, valamint a július 4-ei ünnepségre is meghívták az amerikai nagykövetségre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik