Belföld

Jakab Péter: Márki-Zay Péter áruba bocsátotta a visszalépését

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nem fogunk belemenni paktumokba, hogy esetleg pozíciókért cserébe egyik vagy másik miniszterelnök-jelöltet támogassuk – mondta Jakab Péter a Telexnek adott interjújában. Hozzátette, szerinte az előválasztásnak a nép döntéseiről kell szólni, így azt a jelöltet fogják támogatni, akit a választók megszavaznak.

Arra a kérdésre, felmerült-e, hogy lemond a Jobbik elnöki posztjáról, miután a miniszterelnök-jelöltek között a negyedik helyen végzett Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter mögött és nem jutott tovább az előválasztás második fordulójába, Jakab azt mondta: „A csata kellős közepén nem levonulni kell a csatatérről, hanem küzdeni.”

A lájkhoz nem kell vonatra ülni és átutazni a szomszéd városba. Ahhoz viszont, hogy a szavazóim jelentős része le is tudja adni a voksát, bizony utaznia kellett, mert a településén vagy nem volt sátor, vagy nem mert helyben leszavazni, tartva a helyi fideszes kiskirály bosszújától

– vélekedett azzal kapcsolatban, hogy Facebookon sokkal népszerűbbnek tűnik, amit csinál, mint ahányan az elvőálasztáson szavaztak rá.

Annak kapcsán, hogy a miskolci választókerületben több szavazatot kapott Dobrev Klára, mint ő, a Jobbik elnöke azt mondta, 2018-hoz képest –ameddig a város önkormányzati képviselője volt – jóval kevesebb ideje maradt Miskolcra, és a lakók azt üzenték neki, hogy foglalkozzon többet velük, ennek igyekszik majd eleget tenni a jövőben.

Nem a visszalépéssel van önmagában probléma, hanem egyrészt azzal, ha valaki ezt áruba bocsátja, vagyis pozíciót kér cserébe, másrészt pedig azzal van baj, ha a visszalépés azért történik, hogy legyőzzük a szövetségesünket

– fogalmazott Jakab, jelezve, hogy ha ő visszalépett volna bárki javára, „nem a szövetségese ellen lépett volna vissza, hanem maximum azért, mert a másikat alkalmasabbnak gondolja Orbán legyőzésére, mint magát”. Egyúttal cáfolta, hogy paktumot kötött volna Dobrev Klárával és a DK-val.

Én nem kötöttem paktumot senkivel, azt Péter tette meg akkor, amikor egy miniszterelnök-helyettesi pozícióért áruba bocsátotta a visszalépését.

– mondta a Márki-Zay–Karácsony szövetség kapcsán, a visszalépésekkel kapcsolatban pedig jelezte: „ha az egyik jelölt azért köt szövetséget a másikkal, hogy legyőzzék a harmadikat, akkor a harmadik mögött álló szavazók sérülni fognak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik