Belföld

Vádat emeltek Sz. Tamás ellen, aki megfojtotta a 18 éves barátnőjét Óbudán

police.hu
police.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az Sz. Tamással szemben, aki két évvel ezelőtt brutálisan összeverte, majd megfojtotta a 18 éves barátnőjét Óbudán, egy Ladik utcai romos épületben.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem bántotta a nőt.

Az akkor 26 éves férfi és a fiatal lány két és fél évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással egy baráti társaság révén, majd röviddel ezt követően párkapcsolat alakult ki közöttük. Sz. Tamásnak munkahelye és lakóhelye nem volt, általában barátainál aludt, a megélhetését főként kölcsönökből, illetve kéregetésből fedezte, idejének nagy részét pedig a Nyugati téren, a barátaival való céltalan csellengéssel, gördeszkázással, grafitizéssel töltötte.

A 18 éves lány egy hónappal a megismerkedésük után elköltözött a nevelőszüleitől, mert azok nem támogatták a férfival való párkapcsolatát. Elköltözését követően a lány egyre rendszertelenebbül tartotta a kapcsolatot a családjával, a középiskolai tanulmányait is elhanyagolta, az érettségi vizsgáit sem tette le. A férfival való kapcsolata azonban egy idő után romlani kezdett, gyakran összevesztek, a férfi pedig ilyenkor agresszívan viselkedett.

Az együttélésük során egyikük sem vállalt munkát, így állandó jövedelem, illetve más lakhatási lehetőség hiányában a pár 2019 augusztus végén beköltözött egy óbudai üresen álló, bontásra ítélt, romos házba. Azonban továbbra is sokat veszekedett, előfordult, hogy a férfi megverte a barátnőjét.

Az ominózus nap ismét összevesztek a romos házban. A vita során a férfi dühében, nagy erővel, testszerte, kitartóan bántalmazni kezdte a lányt, végül a nyakát leszorítva megfojtotta. A férfi azért, hogy eltitkolja a lány halálát a családja elől, a sértett nevében azt írta a lány unokatestvérének, hogy vádlottal boldog párkapcsolatban él Londonban. 

Emiatt a lányt a családja nem kereste, holttestét csak tíz nappal később találta meg egy füvet nyíró kertész. A nő sorozat-bordatöréseket szenvedett, a mellkasát pedig összenyomták és a mája is megrepedt.

Sz Tamás az elfogását követő kihallgatása során elismerte, hogy ismerte a lányt, de azóta sem ismerte be a bűnösségét. A holttest közelében azonban megtalálták az ujjlenyomatát, a DNS mintáját is, és a hazugságvizsgálat eredménye is azt erősíti, hogy ő volt az elkövető.

A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfire, aki jelenleg is egy más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését tölti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik