Belföld

Jókora kannabiszültetvényt gondozott két vadász Devecsernél

Az egyik, Devecserhez közeli vadásztársaság tagjai minden jel szerint nem csak vadgazdálkodással és az erdő védelmével foglalatoskodtak: óriási területükön  jókora marihuánaültetvényt is gondoztak – írja a Blikk. 

A rendőrök augusztus 6-án rendeltek el nyomozást, miután a Veszprém megyei település közelében 298 tőből álló mesterséges kannabiszültetvényre bukkantak. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, akik a lap információi szerint vadászok. Mivel fegyverrel rendelkeznek, a Terrorelhárító Központ munkatársai is besegítettek a két héttel ezelőtti elfogásukban.

A Blikk telefonon érte utol az érintett vadásztársaság elnökét, aki megerősítette, hogy az ő területükön történt az incidens. Elmondta, hogy csak az idősebb férfi volt tagja a társaságnak, de a fiatalabb is hivatásos vadászként tevékenykedett. Az ő feladata vadőrként a vadak etetése és a terület gondozása volt.

Összesen hatezer hektár a vadásztársaságunk területe, amit fizikai képtelenség bejárni. A tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosan. Azt sem tudjuk, mióta csinálhatták, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk

– mondta a vadásztársaság elnöke a Blikknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik