Belföld

Balesetnek álcázta apja halálát egy kazincbarcikai férfi

A mentősök gyanúsnak találták a körülményeket, ezért rendőri intézkedést kértek.

Letartóztattak egy kazincbarcikai férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölte apját, de balesetnek állította be a történteket – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

Az idén márciusban történt esetről azt írták, a rendőrséget a mentőszolgálat értesítette arról, hogy egy 68 éves férfi leesett egy társasház lépcsőjén, megsérült, majd a fia bevitte a lakásába. Az orvosi segítség kiérkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Mivel a mentőszolgálat munkatársainak a baleset körülményeivel kapcsolatban kétségeik támadtak, rendőri intézkedést kértek.

A tájékoztatás szerint a lépcsőházban a járőr sem talált semmiféle vérgyanús szennyeződést, így tovább erősödött a gyanú, hogy a 68 éves férfi halála nem a fia által elmondott módon következett be.

A rendőrség emberölés elkövetésének gyanúja miatt indított bűntetőeljárást. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény, a helyszíni szemle adatai és a további beszerzett információk alapján megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a fia bántalmazta a sértettet.

A nyomozók a 37 éves férfit vasárnap emberölés gyanújával hallgatták ki, vallomást nem tett. Őrizetbe vették és kedden elrendelték letartóztatását

Ajánlott videó

Olvasói sztorik