Belföld

Ma zárul az előválasztás, aki 20 óráig beáll a sorba, még le tudja adni a voksát

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Eljött az előválasztás meghosszabbított első fordulójának utolsó napja. A kilencnapos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat – közölte az Országos Előválasztási Bizottság. A sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a sorban álló személyek, akik még leadhatják a szavazatukat.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul és leadja a szavazatát.

Tegnap, azaz az utolsó előtti napon 34.421 szavazó a sátraknál adta le voksát, míg 23.124-en interneten keresztül szavaztak. Összesen tehát a nap folyamán 57.545 fő adta le voksát tegnap, mindösszesen pedig már több mint 570 ezren szavaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik