Belföld

Posta Imre is egyike lehet az emberölés előkészülete miatt letartóztatott radikálisoknak

Sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség, írja a Telex. A nyomozók emberölés előkészülete miatt csaptak le több helyen is a magát a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira.

Posta Imre oldala azt írja, TEK munkatársai Imrét megállították, az autóból kiszedték, leteperték, bilincsbe verték”. Azt is írja az oldal, hogy maximum 72 órán át tartják bent, kihallgatás céljából. Az úgynevezett Pí-kör is ugyanezt az információt írja, ők Posta Imre feleségére hivatkoznak.

 

Posta Imre neve korábban azért került elő, mert a nemzetbiztonsági szervek államellenes szervezkedés miatt kezdtek nyomozni több csoport ügyében. Korábban Géczy Gáborral, az egyik érintett szervezet vezetőjével beszélgettünk róla. Géczy idén januárban elhunyt.

Kapcsolódó
„Ez mindenkiből zsigeri indulatokat váltott ki. A gyerekemért konkrétan ölni tudnék, ha arról lenne szó”
A dusnoki családtól elvett gyerek ügye felhívta a figyelmet olyan, az állam fennhatóságát tagadó mozgalmakra, amelyeket most talán a titkosszolgálat is vizsgál. Magfalván az egyik ilyen, a sajtóban paramilitáris szektaként emlegetett, valójában inkább ökofarmot működtető csoport vezetőjénél, Géczy Gábornál jártunk, aki megérti a gyerek kiszakítása miatt tiltakozókat, de szerinte csákánnyal nem lehet lebontani a jéghegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik