Belföld

Szavazatvásárlással vádolja a Momentum az MSZP-t, a szocialista jelölt rágalmazásért feljelentést tesz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Momentum szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t Kecskeméten – erről a párt küldött közleményt a 24.hu-nak.

Eszerint Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje számolt be arról, hogy szombaton tömegével buszoztatták az embereket a szavazósátorhoz, valamint 2000 vagy 4000 forintért próbálták őket rábírni, hogy szavazzanak az MSZP-s jelöltre. „A szavazókat a fülem hallatára igyekeztek tisztességtelenül rábírni, hogy szavazatukkal előválasztási ellenfelemet, az MSZP-s Király Józsefet és Karácsony Gergelyt támogassák. Az előválasztáson való részvételükért cserébe 2000 és 4000 forint körüli összegeket ajánlottak fel a részükre” – írta Facebook-posztjában Bodrozsán.

„Az eset bizonyítására több felvétel is készült, melyeket eljuttattam az Országos Előválasztási Bizottsághoz. Kértem a bizottságot, hogy előválasztási ellenfelemet tiltsák el a további jogsértéstől, és a választási csalás miatt Király Józsefet a képviselőjelöltségtől léptessék vissza” – írta Bodrozsán Alexandra, kiemelve, hogy ezzel szocialista ellenfele megsértette az ellenzéki pártok által aláírt értéknyilatkozatot, ami alapján a szavazatvásárlás tilos az előválasztáson.

A 24.hu elérte hétfő délután Király Józsefet, aki tagadta és visszautasította a szavazatvásárlás vádját, és kijelentette: rágalmazásért feljelentést tesz. „Nagyon felzaklatott ez a lejáratókampány, amit a Momentum jelöltje folytat ellenem, nagyon káros ez a Fideszt leváltani akaró ellenzéki összefogás szempontjából. Megrendezett ez az akció és manipulatív, rettenetesen sajnálom” – mondta az MSZP-s politikus.

Bodrozsán és Király is önkormányzati képviselő Kecskeméten, mindketten egyéni körzetben tudtak nyerni 2019-ben a megyeszékhelyen, ahol ugyanakkor a Fidesznek szűk többsége megmaradt a közgyűlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik