Belföld

Demeter: Kormányváltás után mindenkit számoltassanak el, aki részese volt a Pegasus-ügynek

A Pegasus lehallgatási szoftver magyarországi használatával kapcsolatos kifogásait hangoztatta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője és Demeter Márta, az LMP – újraválasztása esetén politikai pályáját a Jobbik frakcióban folytató – politikusa.

A távirati iroda tudósítása szerint Gyöngyösi Márton arról beszélt: az Orbán-rendszer “pártállami módszerekhez nyúlt” a lehallgatásokkal, mert nem tűri a kritikát. Hozzátette: nem az a kérdés, hogy más kormányok is megvették-e ezt a szoftvert, hanem hogy milyen ellenőrzés mellett használhatják azt.

Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője kifogásolta, hogy a kormány igyekszik lerázni magáról a Pegasus-ügyet, nem hajlandó válaszolni semmilyen kérdésre, például arra, hogyan kerülhettek kétségbevonhatatlanul tisztességes közéleti szereplők vagy a fideszes urizálásokat felderítő újságírók a megfigyeltek közé. Demeter fontosnak nevezte, hogy a jelenlegi ellenzék választási győzelme után számoltassanak el mindenkit, aki kitalálóként, megrendelőként vagy végrehajtóként részese volt a Pegasus használatának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik