Belföld

Karácsony Gergely: Régi kommunista trükk Orbánéké

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ő helyükben meghúzná magát, nem beszélne nyilvánvaló blődségeket, „ha már ennyire pofátlanul kivételeznek a saját embereikkel”.

A főpolgármester közösségi oldalán reagált arra, hogy a kormány  szerint azért kellett kizárólag fideszes kerületeket támogatni, mert ő elvette tőlük forrásaikat, csökkentette támogatásaikat.

Ismerjük a régi kommunista trükköt: vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el

– írta Karácsony GergelyMegismételte, a Fővárosi Önkormányzat soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást. Ez nem az stílusuk, és csodálkozik,

hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak.

Nekik az számított, hogy a budapestiek érdekeit szolgálják, azok a kerületek kaptak pénzt, ahol szükség volt felújításra.

A Tér-Köz pályázatokból, amelyből az útfelújításokat finanszírozzuk, és az Egészséges Budapest programunkból is egységesen részesül minden kerület.

Jelezte, a Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) által vezetett V. kerület,

amely aztán igazán nem vádolható meg ellenzékiséggel, most kap 4 milliárd forintot, miközben felújítjuk a pesti alsó rakpartot és az Apáczai Csere János utcát. Így büntet a Főváros.

Szerinte a kormány tönkre akarja tenni Budapestet és azokat az önkormányzatokat, ahol nem kormánypárti a polgármester.

A fővárostól költségvetése negyedét elvették, még saját adót is kapott, amióta ő a főpolgármester, mert a megemelt szolidaritási adóra évente 35 milliárd forintja megy el a városnak – tette hozzá, majd jelezte, ő a helyükben meghúzná magát, nem beszélne

ilyen nyilvánvaló blődségeket, ha már ennyire pofátlanul kivételeznek a saját embereikkel.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként Karácsony utána ráfordult az előválasztási kampányra, szavazásra buzdított, jelezte, nem kell már sokáig hallgatni a fideszes hazugságokat, tűrni, hogy a többség kárára hozzanak döntéseket és kivéreztessék az önkormányzatokat.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely: Nem szeretném kiprovokálni a Fidesz-szavazókból, hogy örök életükre Orbán hűséges követői maradjanak
A főpolgármester szerint nem egyszerű többséggel kell felülírni a kétharmados jogszabályokat a NER lebontásához, hanem a rendszer finanszírozásához szükséges közpénzcsapokat kell elzárni. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a kampányban pedig a bizonytalanokhoz beszélne, az ellenzéki szavazók mozgósítását meghagyná a többi pártvezetőnek. Tóth Csaba ügyéről azt mondta: „Úgy néz ki, mintha valaki ingatlanvagyont rejtett volna el strómanok mögött. Remélem, sikerül ezt a látszatot cáfolni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik