Belföld

Tiltakozók jelentek meg reggel a Demográfiai Csúcsnak helyt adó Várkert Bazárnál

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Apró tiltakozó flashmob várta a Demográfiai Csúcs résztvevőit a Várkert Bazárnál csütörtökön reggel, írja a 444.hu.

A Nőkért Egyesület aktivistái álltak ki a helyszínre egy molinót felemelve, ami az állt:

A mi pénzükből? Nem. A mi testünkről? Nem. Nélkülünk? Nem.

A rendezvénnyel az a problémájuk, hogy a szerintük a családbarát kormánynak az ultrakonzervatív szélsőségesekkel való lepaktálás helyett a családok tényleges védelmével, azon belül a családtagjaikat bántalmazók – potenciális leendő családirtók – idejében történő megfékezésével kellene foglalkoznia.

Honlapjukon részletesen felsorolták azt is, melyik résztvevővel mi a bajuk. Közleményük azzal zárult: ha az emberi jogok nem hatják meg a kormányt, abban az esetben felhívjuk a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak következtében megölt nők már nem fognak szülni, és a családon belüli erőszak következtében megölt gyerekek már nem fognak felnőni és maguk is családot alapítani, gyerekeket vállalni.

A régióspecifikus demográfiai problémáknak sem lehet megoldása a nők jogainak csorbítása és a fundamentalista, szélsőjobboldali ideológia. Magyarország szekuláris állam, a törvényhozást nem befolyásolhatják vallási dogmák. A kormánynak a testi önrendelkezésen, szexuális autonómián és informált döntésen alapuló, felelős gyermekvállalást kell támogatnia, és tiszteletben kell tartania a nők termékenységükkel kapcsolatos döntéseit

– fogalmaztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik